Напрямки наукової діяльності кафедри:
Агрономія:
- інтенсифікація та біологізація землеробства;
- інноваційні технології вирощування енергетичних культур, їх інтродукція;
- раціональне використання добрив та засобів захисту рослин в інтенсивних, адаптивних та біологізованих технологіях вирощування сільськогосподарських культур;
- підвищення реалізації генетичного потенціалу сортів та гібридів сільськогосподарських культур;
- дослідження стресових явищ у рослин та подолання їх в умовах зміни клімату;
Харчові технології:
- теоретичні дослідження та експериментальне і практичне випробування способів створення нових вітчизняних, конкурентоспроможних продуктів харчування підвищеної біологічної цінності;
- розробка нових видів рецептур харчової продукції з метою розширення діючого асортименту;
- розробка функціональних продуктів харчування, впровадження технологій та рецептур у промислове виробництво на підприємствах харчової промисловості;
- розробка технологій та асортименту харчових продуктів лікувально-профілактичного призначення з використанням лікарських рослин для немедикаментозної корекції полінутрієнтних дефіцитів та профілактики захворювань;
- моніторинг хімічного складу вітчизняної та імпортованої сировини рослинного і тваринного походження, об’єктів аква- та марікультури, обґрунтування відповідності регламентованих показників якості, харчової цінності, безпечності вимогам чинних законодавчих та нормативних документів;
- дослідження нових способів та режимів зберігання сировини та готової продукції харчових виробництв.
Areas of the department’s scientific activity:
Agronomy:
– intensification and biologicalization of agriculture;
– innovative technologies for growing energy crops, its introduction;
– rational use of fertilizers and plant protection products in intensive, adaptive and biologized technologies for growing agricultural crops;
– increasing the realization of the genetic potential of varieties and hybrids of agricultural crops;
– research of stress phenomena in plants and overcoming them in the conditions of climate change;
Food technologies:
– theoretical research and experimental and practical testing of ways to create new domestic, competitive food products of increased biological value;
– development of new types of recipes of food products in order to expand the current assortment;
– development of functional food products, implementation of technologies and recipes in industrial production at food industry enterprises;
– development of technologies and assortment of food products for medical and preventive purposes using medicinal plants for non-medicinal correction of polynutrient deficiencies and prevention of diseases;
– monitoring of the chemical composition of domestic and imported raw materials of plant and animal origin, aqua- and mariculture facilities, substantiation of the compliance of regulated indicators of quality, nutritional value, safety with the requirements of current legislative and regulatory documents;
– research of new methods and modes of storage of raw materials and finished products of food industries.